Bärgning Göteborg

Göteborg är en stor stad och det finns många firmor som kan hjälpa dig bärgningen. Det som är viktigt att tänka på när du ska välja ut ett företag som ska utföra din bärgning i Göteborg är att du väljer en som är pålitlig, billig och flexibel. Alla bärgningsfirmor erbjuder inte sina tjänster dygnet runt. Om det är något som är viktigt för dig är det således bra att du läser på om företagen innan du tecknar en försäkring eller kontaktar firman. Har du en försäkring som hjälper dig med assistansbolag kan det även vara bra att kontrollera om försäkringsbolaget samarbetar med ett specifikt assistansbolag i Göteborg eller om du kan välja fritt.

6 firmor med bärgningsbil i Göteborg

När du ska välja ett assistansbolag finns det flera saker som är viktiga att ha i åtanke. Du måste naturligtvis säkerställa att du väljer ett företag som är seriöst och som verkligen kan hjälpa dig med det du behöver. Vissa bärgningsfirmor erbjuder t.ex. endast bärgning till närmaste verkstad och enklare reparationer på plats, medan andra även hjälper dig med hyrbil, hotell och hemtransport vid situationer som kräver det. Här nedan listar vi 6 företag med bärgningsbil i Göteborg som uppfyller våra högt ställda krav.

Assistansbolaget

Assistansbolaget är en populär och välkänd bärgningsfirma med ett stort nätverk av professionella bärgare. De finns i dag på de allra flesta ställen i Sverige. Deras bärgning i Göteborg har ett imponerande kundbetyg på 4,6 av 5 och omdömena från tidigare kunder lyfter fram deras snabba service och serviceinriktade support. Utöver vägassistansförsäkring kan de även erbjuda självriskförsäkring, hyrbil och hotell om du skulle behöva övernatta på platsen. Det är också därför de toppar vår topplista – deras ”helhetslösning” är helt enkelt i en klass för sig.

Fördelar

 • Stort nätverk av bärgare
 • De är på plats inom kort
 • Möjlighet till hemtransport, hyrbil & hotell

Hemsida

Kom till Assistanbolaget.nu

Baltens

Baltens Bärgningsservice AB är ett tryggt och säkert val för dig som befinner dig i Göteborg och behöver professionell bärgning av ditt fordon. De fokuserar på stor-Göteborg och har således en väldigt god kännedom om närområdet. Hos det här företaget kan du få hjälp med allt som har med assistans att göra. Det innebär bland annat bilbärgning och tungbärgning, men det inkluderar även mc-bärgning, tungtransport, starthjälp, transport, låsöppning och mycket mer. De erbjuder sina tjänster dygnet runt.

Fördelar

 • Assistans dygnet runt
 • Erbjuder även tungbärgning
 • Jourreparationer på plats

Hemsida

Kom till Baltens.se

Tow & Go

Det finns många saker som kan gå fel när du befinner dig ute på vägarna. Oavsett vad det är för typ av problem som du har råkat ut för kan bärgningsfirman Tow & Go hjälpa dig. De har många års erfarenhet av bärgning i Göteborgsområdet och erbjuder tjänster som bilbärgning, tankning av fel bränsle, låsöppning, starthjälp och hjälp när du har fått punktering. Du får alltid personlig hjälp när du kontaktar deras bärgningsbil i Göteborg är prisnivån låg: deras tjänster startar på 1200 kr i Göteborg.

Fördelar

 • Duktiga & erfarna bärgare
 • Från 1200 kr
 • 24/7 akuta samtal

Hemsida

Kom till Towandgo.se

Bärgnings-Niklas AB

Bärgnings-Niklas AB är ett företag som inte bara riktar sig till dig som bor i Göteborg med omnejd. Det här bärgningsföretaget har nämligen tillgång till bärgningsbilar i större delar av Västra Götaland med många olika bärgningsstationer. På så sätt kan de erbjuda dig snabb och effektiv hjälp när du behöver och utan några som helst väntetider. Denna firma har tillgång till bärgningsbilar med TMA-skydd och kan även erbjuda tungbärgning av husbil eller andra stora och tunga fordon.

Fördelar

 • Tungbärgning och bilbärgning
 • Många bärgningsstationer
 • TMA skydd på bärgningsbilarna

Hemsida

Kom till Bärgnings-Niklas.se

Assistansbärgaren

I Göteborg finns det många bra och pålitliga bärgningsföretag du kan använda dig av om du får problem med bilen. Om du däremot vill vara säker på att få en av den snabbaste hjälpen därute är det Assistansbärgaren du bör använda dig av. Det här företaget erbjuder inte bara reparationer på plats, utan utför även jourreparationer och bilbärgning dygnet runt. De har även tillgång till en egen verkstad där de utför mindre reparationer till riktigt bra priser. Du kan alltid efterfråga ett kostnadsfritt prisförslag – det är alltid tryggt!

Fördelar

 • Tillgång till egen verkstad
 • Fast prissättning
 • Jourreparationer

Hemsida

Kom till Assistansbärgaren.se

Bärgningstjänsten Sverige AB

Hos Bärgningstjänsten Sverige AB kan du få hjälp av mycket erfarna och duktiga bärgare om du är med om en olycka, får problem med bilen eller har tankat fel bränsle. De erbjuder både snabb vägassistans dygnet runt, samt bilbärgning och transporter av fordon i hela landet. Beroende på situation kan de hjälpa dig att reparera bilen på plats, men de kan även ta bilen till en verkstad eller ta bilen till skroten om det skulle behövas. På deras hemsida kan du läsa vad tidigare kunder tyckt om deras service.

Fördelar

 • Öppet dygnet runt
 • Reparation på plats
 • Tungbärgning

Hemsida

Kom till deras hemsida

Bärga bil i Göteborg på egen hand

Befinner du dig utanför motorvägen eller utanför en motortrafikled kan du faktiskt bärga bil i Göteborg själv. Detta är något som få är medvetna om, men som kan hjälpa dig att spara in en hel del pengar. Har du en bra halv- eller helförsäkring och en assistansförsäkring är det dock alltid bäst att kontakta ett seriöst och kompetent bärgningsföretag. Med både halv- och assistansförsäkring blir nämligen bogseringen helt kostnadsfri förutom självrisken.

Vill du testa på att bogsera bilen själv är det viktigt att varningsblinkers och bromsar fortfarande fungerar. Det får heller inte vara så att något av bilens däck har fått punktering. I dessa fall måste du kontakta en bärgningsfirma och få hjälp och helt enkelt betala det pris som det kommer att kosta. Orsaken till detta är nämligen för att någon kommer behöva sitta i den trasiga bilen och säkerställa att den inte kommer för nära den bil som ska sköta bogseringsjobbet.

Naturligtvis är det viktigt att följa de regler och lagar som finns för privat bogsering av bilen. Ni båda måste ha ett körkort som lämpar sig för de fordon som ska föras fram, t.ex. B-körkort och det måste finnas tillgång till en ordentlig och laglig bogseringslina. I bilarnas handböcker kan ni snabbt och enkelt hitta information om hur ni ska fästa linan. Det vanligaste är att det finns markeringar på bilarna som ni kan använda er av, men se till att extrakolla för säkerhets skull.

Kom ihåg att hålla fartgränsen! Vill du bogsera bil på egen hand är det viktigt att ni aldrig kör över 30 km i timmen. Det är lätt att tycka att bogseringen tar alldeles för lång tid, men genom att öka hastigheten ökar du också risken för olyckor, samtidigt som du faktiskt bryter mot lagen. Se därför till att hålla dig till reglerna som gäller.

Olika försäkringar till ditt fordon

Genom att teckna bra och trygga försäkringar kan du se till att skydda dig själv, andra trafikanter och ditt fordon mycket bättre. I Sverige är det idag lag på att du minst ska ha en trafikförsäkring som grund, men det bästa är alltid att välja en halv- eller en helförsäkring. Denna försäkring kan du även komplettera med en assistansförsäkring eller en hyrbilsförsäkring. Många väljer även att lägga till en vagnskadegaranti. En vagnskadegaranti täcker för skador som kan uppstå i samband med skadegörelse, yttre olyckshändelse eller vid trafikolycka. Yttre olyckshändelser kan bland annat inkludera fallande träd, dikeskörning eller kollision.

Läs mer