Hyrbil - Envägshyra

En av de allra bästa sakerna med att resa är känslan av frihet och att få upptäcka nya platser. Den som vill bocka av flera destinationer på sitt resmål gör det förstås enklast om hen har tillgång till bil under sin vistelse och då kan envägshyra var något att överväga.

Att hyra bil och lämna på annan ort

Du har säkert hyrt bil på flygplatser hos biluthyrningsföretag som MABI tidigare. Det är ett bekvämt och beprövat koncept, men hyr-här-lämna-där har fått ett riktigt uppsving och det blir allt mer populärt att hämta upp en bil på en flygplats och lämna den på en annan, eller att hämta upp en hyrbil i ett land och lämna den i ett annat.

Du är kanske på en resa där du inte har stakat upp din rutt helt och hållet på förhand. Fördelen med det är att du kan vara mer spontan och välja att stanna på ställen som du inte visste att du skulle falla för. När du reser på det sättet är det väldigt smidigt att välja en hyrbil med envägshyra.

På resa genom Sverige

Ponera att du bor i norra Sverige och har beslutat dig för att upptäcka svenska smultronställen under din semester. Du har börjat i söder, och via de skånska rapsfälten, gotländska kalkbrott, småländska skogar och otaliga västkustpärlor, har du kommit till Östergötland och den vackra natur, de bördiga marker och otroliga lugn som breder ut sig över landskapet. Där bestämmer du dig för att stanna ett tag.

Lämna din hyrbil i Mjölby

Du lämnar in din hyrbil i Mjölby hos Bilhallen i Mjölby och deras biluthyrning. Du får ett trevligt bemötande och väljer att upptäcka de närmaste omgivningarna via kollektivtrafik – det är det enda sättet att på riktigt få uppleva den kända potatisrondellen. Du återvänder sen till det trevliga stället för biluthyrning i Mjölby och får en bil av Nissan-modell som du fortsätter dina äventyr med. Tänk vad en biluthyrning i Mjölby öppnar upp för att upptäcka det som .

Lämna av bilen på flygplatsen

Slutligen lämnar du av bilen på flygplatsen och funderar på vart du ska åka nästa gång du väljer att semestra med envägshyra. Kanske börjar du på Gardermoen i Oslo och åker norrut längs den norska kusten?

Fördelar med att envägshyra bil

Utöver möjligheten att kunna vara spontan och flexibel under din semester, finns det flera andra fördelar med att välja en hyrbil med envägshyra.

  • Du slipper åka tillbaka till biluthyrningsstället när du är klar
  • Du slipper betala för vägtullar, det ingår
  • Det är ett smidigt sätt att resa på när du reser mellan olika flygplatser
  • Det kan bli billigare än att behöva lämna tillbaka bilen och sen ta tåget tillbaka

Nackdelar med envägshyra

Det finns inga mynt med endast en sida. Att hyra bil och lämna den på annan ort kommer förstås inte bara med fördelar, utan även med nackdelar (men som tur väl är, inte lika många).

  • Priset för hyrbilen är oftast något dyrare
  • Du hyr bilen under en tidsbegränsad period, till skillnad från när du bokar hyrbil med långtidshyra