Boka hyrbil på flygplatsen

När man landar trött efter en lång flygresa på en flygplats i ett annat land eller kanske hemma är det alltid skönt att ha en hyrbil bokad och klar.

De flesta hyrbilsfirmor finns tillgängliga på flygplatser och de allra flesta ligger i direkt anknytning till flygplatsen. Hyrbilsfirmor brukar även erbjuda tjänster som exempelvis hämtning och lämning av hyrbil efter stängning.

Hyra bil på flygplats – i Sverige och världen

Via Mabi biluthyrning kan du boka hyrbil på de flesta av Sveriges flygplatser, exempelvis Arlanda flygplats, Landvetter flygplats, Bromma flygplats, Kalmar flygplats, och de allra flesta andra stora flygplatserna runt om i landet.

Är du utomlands och behöver en hyrbil finns det många internationella hyrbilsföretag att välja på, Europcar och Alamo är exempel på två vanliga aktörer. Gå gärna efter rekommendationer när det kommer till att hyra bil utomlands, för att vara på den säkra sidan.

4 viktiga tips när du funderar på att hyra bil

Det finns en del att tänka på när man hyr en hyrbil. Oftast är det säkert att hyra bil, men det kan ändå vara bra att tänka på vissa saker:

  • Kontrollera skador: Innan du kör iväg med din hyrbil så gå två varv runt bilen och kontrollera skador som kan ha uppkommit under tiden hyrbilen stått parkerad. Ser du nya skador som inte står dokumenterade så kontakta hyrbilsföretaget.
  • Försäkring: Se över vad som ingår i hyrbilens försäkring samt hur din hemförsäkring fungerar om det sker något med hyrbilen. Ska du köra mycket med hyrbilen kan det vara värt att lägga till en tilläggsförsäkring.
  • Deposition: Ska hela bilen betalas när den hämtas eller lämnas? Ska du lämna en deposition så ta reda på hur mycket du ska betala och ha den summan tillgänglig på kortet.
  • Kolla efter rekommendationer: Vi brukar alltid rekommendera att gå efter rekommendationer när det kommer till att hyra bil, inte minst utomlands, då det finns många oseriösa aktörer. Hör dig för med vänner och bekanta, eller använd hyrbilsföretagen här på vår sajt för att vara på den säkra sidan.

Läs även mer om att hyra andra typer av bilar: