Bärgning Malmö

Det finns några riktigt bra och professionella firmor som kan hjälpa dig med bärgning i Malmö, antingen till ditt hem eller till närmsta verkstad. På så sätt kan du se till att få bilen lagad så fort som möjligt. Har du hyrbilstillägg eller en försäkring kan du även få hjälp med att ta dig från platsen, t.ex. med hyrbil eller med hjälp av taxi som bekostas av ditt försäkringsbolag. Här listar vi Malmös bästa bärgningsfirmor!

3 bästa firmorna med bärgningsbil i Malmö

Ett assistansbolag ska alltid vara helt pålitligt och tryggt för dig att använda dig av. Befinner du dig i Malmö behöver du dock inte känna dig osäker. Här finns det många seriösa bärgningsfirmor som hjälper dig med bogsering. Kom ihåg att öppettider och flexibilitet kan variera en hel del mellan de olika företagen. Det gäller även när det kommer till priser för dig som behöver bärgning utan försäkring. Gemensamt för alla är dock att de är trygga och att de har bra recensioner från tidigare kunder.

Assistansbolaget

Assistansbolagets bärgning i Malmö är ett självklart val för dig som behöver hjälp att bärga en personbil, husvagn, minibuss, husbil, MC eller annat typ av fordon. Om du behöver kan du få hjälp med hotell och hyrbil, men de kan också organisera hemtransport om situationen kräver det. Firman erbjuder service och bärgning dygnet runt och på årets alla dagar. Och det går dessutom riktigt snabbt – i snitt är bärgaren på plats inom 38 minuter. De vi kanske gillar mest med Assistansbolaget är deras professionella personal som reparerar ditt fordon direkt på plats om det är möjligt.

Fördelar

  • Service dygnet runt, alla dagar
  • Imponerande helhetsupplägg
  • Fixar med hotell, hyrbil & hemtransport

Hemsida

Läs mer på Assistansbolaget.nu

Donalds Bilbärgning

I Malmö finns det gott om bra och seriösa bilbärgare där Donalds Bilbärgning är ett av de mest populära alternativen. De erbjuder både bilbärgning och tungbärgning i Malmö och ger dig snabb hjälp när du får stopp på vägen. Något som får Donalds Bilbärgning att skilja sig från andra bärgningsföretag är att de även kan erbjuda vård vid olyckor. Alla bilar är t.ex. utrustade med akutväskor som bland annat innehåller första hjälpen och hjärtstartare.

Fördelar

  • Utrustade med akutväskor för vård
  • Bilbärgning och tungbärgning
  • Hjälper även till vid stöld och inbrott

Hemsida

Läs mer på Donaldsbilbärgning.se

SOS International

SOS International är en seriös och kompetent verksamhet som erbjuder snabb och personlig service om olyckan skulle vara framme. SOS International säkerställer inte bara att du får hjälp att bärga din bil om du har fått motorstopp eller varit med om en olycka, utan de kan direkt se till att få ut räddningstjänst om situationen skulle kräva. Du ringer bara till företaget för att göra en beställning och får alltid snabbt svar när på dygnet du än hör av dig.

Fördelar

  • Snabb hjälp dygnet runt
  • Hjälper även till med räddningsfordon
  • Erbjuder bärgning över hela Norden

Hemsida

Läs mer på Sos.eu

Bärga privat

Bestämmer du dig för att bärgning i Malmö på egen hand finns det några saker som är viktiga att ha i åtanke. Idag är det många som inte är medvetna om att bilen faktiskt kan och lagligt får bogseras på egen hand. För att du ska kunna lyckas med detta och utföra bogseringen på egen hand krävs det dock att du följer de regler och lagar som har satts upp, t.ex. när det kommer till hastighet.

Steg 1: Kontrollera bilen som ska bogseras

Det är viktigt att vara införstådd med att du inte kan bogsera en bil i vilket skick som helst. Den bil som ska bogseras får t.ex. inte ha punktering på något hjul. Bilen får inte heller ha trasiga bromsar och ska ha en fungerande ratt och varningsblinkers.

Steg 2: Ha koll på hastighet och körkort

Både du och personen som ska hjälpa dig med bärgningen behöver inneha ett körkort. Här är det också viktigt att komma ihåg att ni inte får köra i mer än 30 km i timmen för att bogseringen privat ska vara laglig.

Steg 3: Bogsering på motorväg kräver assistans

Ska ni bogsera en bil som är strandad på en motortrafikled eller på en motorväg är det bara att slänga tillbaka bogserlinan i bagageutrymmet. På de här vägarna är det nämligen endast professionella bärgningsföretag som får bogsera. Har du en försäkring behöver du endast betala självrisken, men annars kan det bli en rätt dyr historia.

Steg 4: Fäst bogseringslinan

Om ni kan uppfylla alla krav och regler är det dags att börja bogsera bilen. Bogserlinan ska fästas i båda bilarna, där den bogserade bilen alltid ska vara längst bak. Har ni svårt att veta hur linorna ska fästas kan ni kontrollera detta i handböckerna till bilarna.

Steg 5: Håll avstånd

Orsaken till varför ni inte får köra mer än 30 km i timmen och varför den bogserade bilen ska ha fungerande ratt, hjul och bromsar är helt enkelt för att bogseringen kräver manövrering av båda bilarna. Det innebär att det kommer behöva sitta en person i den bakre bilen som säkerställer att bilen inte kommer för nära den framför. Den som bogserar har istället i uppgift att säkerställa att den bakre bilen alltid hänger med och att det inte går för fort.

Fler fordonsförsäkringar

Det finns många olika försäkringar som du kan använda dig av för att du ska känna dig trygg och säker ute på vägarna. De allra vanligaste försäkringarna är trafikförsäkringen, halvförsäkringen och helförsäkringen. Upplägget och innehållet i försäkringarna kan se olika ut beroende på vilket försäkringsbolag du använder dig av, men i de flesta fall ger det ett ungefärligt likadant skydd.

Har du köpt en helt ny bil eller vet med dig att du ofta råkar ut för olyckor kan det vara en god idé att använda tilläggsförsäkring för extra bra stöd och ersättning om olyckan skulle vara framme. Du kan börja med att ha en bra helförsäkring och därefter komplettera med t.ex. assistansförsäkring eller drulleförsäkring. Drulleförsäkring är något som är extra bra för dig som ofta kör bil tillsammans med barn eller som vet med dig att du lätt spiller, slarvar bort din bilnyckel eller på annat sätt är oaktsam.

Även parkeringsskadeförsäkringar är något som är värt att investera i. Den här försäkringen täcker skador som uppstår i samband med att din bil är parkerad, t.ex. om grannen backar in i bilen eller om den repas av någon som går eller kör förbi.

Fler orter