6 firmor med billig bärgning i Stockholm

Behöver du en seriös och billig bärgning i Stockholm? Att hitta ett bärgningsföretag är inte svårt, men att hitta det absolut bästa kan vara knepigare. Vi listar 6 populära och pålitliga företag att anlita. Alla företag vi valt ut erbjuder en professionella bilbärgning i Stockholm (men de bärgar även andra fordon) med goda omdömen. Kom ihåg att en halv- eller helförsäkring inkluderar räddning och assistans om det skulle vara så att du blir strandad på vägen och behöver hjälp. Väljer du att lägga till vissa tilläggsförsäkringar kan du till och med få tillgång till en hyrbil under tiden som din vanliga bil är inne på verkstaden.

Assistansbolaget

Bor du i huvudstaden med omnejd och är i behov av vägassistans är Assistansbolaget ett mycket bra och populärt alternativ. Assistansbolaget erbjuder snabb bärgning i Stockholm och svarar vanligtvis inom loppet av 29 sekunder under dygnets alla timmar. De är på plats inom endast 38 minuter i genomsnitt. Om du vill kan du även köpa en försäkring via Assistansbolaget och på så sätt slippa att betala självrisken helt och hållet. Du får inte bara bärgning till närmaste verkstad, utan du får även reparation direkt på plats om det är möjligt.

Fördelar

 • Snabbt på plats hos dig
 • Över 300 000 nöjda kunder i Sverige
 • Tillgängliga dygnet runt & billiga

Hemsida

Kom till Assistansbolaget.nu

HM Biltransport AB

HM Biltransport AB är ett seriöst och kompetent företag som du kan använda dig av när du behöver hjälp av en bärgningsbil i Stockholm. HM Biltransport AB ser till att snabbt genomföra enklare reparationer på plats, men kan också ta med soppa ut om du har fått bensinstopp. Skulle det vara så att bilen är i behov av större reparationer ser de till att bärga bilen till önskad destination eller till närmaste verkstad. HM Biltransport AB kan även bärga till annan ort om så önskas.

Fördelar

 • Kan bärga till annan ort
 • Erbjuder konkurrenskraftiga priser
 • Reparerar mindre problem på plats

Hemsida

Kom till HMbiltransport.se

JB Bilbärgning

JB Bilbärgning AB är ett bilbärgningsföretag som är aktiva och arbetar lokalt i stor-Stockholm. Idag är de en av stadens äldsta företag inom branschen och erbjuder snabb service när du behöver. Verksamheten startades redan år 1965 och har sedan dess hjälp företag och privatpersoner med bogsering och reparationer. Idag erbjuder de inte bara bärgning för dig med personbil eller motorcykel, utan kan även bärga mycket tunga fordon, samt hjälpa till med maskintransporter.

Fördelar

 • Många år i branschen
 • Kan bärga alla typer av fordon
 • Erbjuder även maskintransport

Hemsida

Kom till JBbilbarg.se

Craft Carrier

Craft Carrier är ett seriöst bärgningsföretag i Stockholm som erbjuder snabb hjälp. Företaget agerar direkt och kan på så sätt skapa mycket korta ledtider för alla sina kunder. Här värdesätts också en personlig kontakt, vilket innebär att du alltid får en personlig kontaktperson som du kan kontakta dygnet runt om du skulle behöva hjälp. Tack vare sin långa erfarenhet och kunskap inom branschen kan Craft Carrier utföra reparationer på plats, för att på så sätt minska antalet gånger du behöver transporteras till en verkstad.

Fördelar

 • Kort ledtid för snabbare service
 • Personlig kontaktperson
 • Erfaren expertis inom branschen

Hemsida

Kom till Craftcarrier.se

RAA Bärgning

RAA Bärgning Sverige AB är ett komplett bilbärgningsföretag som arbetar lokalt i Stockholmsområdet. Hit kan du vända dig om du är i behov av bärgning av ditt fordon, men du kan också kontakta firman för starthjälp, låsöppning, fordonstransport, tungbärgning och bärgning av motorcykel. Som om detta inte vore nog kan du även få service dygnet runt. Skulle du få bensinstopp på motorvägen mitt i natten är det bara att slå RAA Bärgning Sverige AB en signal så får du hjälp direkt.

Fördelar

 • Bärgning av alla typer av fordon
 • Erbjuder även låsöppning & starthjälp
 • Service dygnet runt

Hemsida

Kom till RAAbärgning.se

Roffes Bilbärgning

Roffes Bilbärgning är det perfekta valet för dig som behöver vägassistans av ett professionellt och pålitligt företag. De erbjuder ett mycket brett och gediget sortiment av olika tjänster som kan komma till stor nytta när du är strandad ute på vägarna. Här får du snabb bärgningshjälp dygnet runt, men du får också hjälp vid motorproblem, kollision, punktering, elproblem eller tekniska problem. Roffes Bilbärgning erbjuder även transporter av små och stora fordon inom hela Sverige såväl som inom hela EU.

Fördelar

 • Snabb bärgning dygnet runt
 • Ordnar administration med försäkringsbolaget
 • Erbjuder transporter inom hela EU

Hemsida

Kom till Roffes.se

Fler försäkringar för dina fordon

För att du ska kunna föra fram din bil på ett tryggt och lagligt sätt måste du som minst ha en trafikförsäkring. Idag väljer dock de allra flesta en halv- eller helförsäkring, eftersom dessa ger ett mer komplett skydd. Vill du försäkra din bil mer än så finns det även ett flertal tilläggsförsäkringar som du kan använda dig av. Några vanliga försäkringar är bland annat hyrbilsförsäkring, assistansförsäkring och vagnskadegaranti.

 • Assistansförsäkringen är ett bra val för dig som vill slippa betala självrisken i samband med att din bil behöver bärgas. Med den här försäkringen kan du alltså få bärgningen helt ”gratis” förutsatt att premien är betald.
 • Hyrbilsförsäkring hjälper dig att få tillgång till en hyrbil om det skulle vara så att din bil går sönder och behöver lämnas in på reparation. Du kan också få hyrbil i samband med bärgning.
 • Vagnskadegaranti är något du får automatiskt om du köper en helt ny bil. I annat fall är detta något du kan lägga till. Vagnskadegaranti fungerar på samma sätt som en vagnskadeförsäkring. Läs mer om garantin hos Konsumenternas.se.

Kan jag bärga privat?

I vissa fall finns det möjlighet att bärga bilen på egen hand. Fördelen med att göra det själv är att du skapar dig kunskap och erfarenhet, samtidigt som du sparar in en hel del pengar. Om du inte har en halvförsäkring eller helförsäkring som kan hjälpa dig med assistans kan privat bärgning vara det enda alternativet. Dock är det viktigt att komma ihåg att det finns både lagar och krav som du måste anpassa dig efter.

Till att börja med är måste båda förarna har ett körkort. När du ska bärga privat behöver en person sköta själva bogseringen, medan den andra sitter i den bil som ska bärgas. Båda har nämligen en mycket stor och viktig uppgift. Idag kan du köpa bogserlinor som du enkelt kan ha med i bilen och som du kan använda om olyckan skulle vara framme.

En bil som bärgas privat får aldrig bogseras i mer än 30 km i timmen. Detta är för att säkerställa att ni båda är trygga och att den bakre bilen inte får för mycket fart och kan orsaka skador eller olyckor på den främre. Den som sitter i den bil som bogseras måste även se till att bilarna inte kommer för nära varandra och därför är det mycket viktigt att bromsarna fortfarande fungerar.

Att köra i 30 km i timmen på en motorväg kan i sig innebära stor fara och därför får du aldrig bogsera privat på en motorväg eller på en motortrafikled. Är du strandad på en motorväg behöver du kontakta ett bärgningsföretag, oavsett om du har en försäkring som täcker upp för detta eller inte. Använder ni er av en bogserlina som är längre än två meter måste ni även se till att markera detta med hjälp av din vanliga varningstriangel.

Läs mer